Medewerker

"Dit is mijn eerste job, waardoor het wat spannend afwachten was op vlak van de groepen, cliënten, collega's, organisatie, sfeer enzovoort. Gelukkig werd ik hier vanaf dag één enorm warm en open ontvangen, door zowel collega's als cliënten."

Ik werk sinds kort als begeleider in de themagroep Bak & Crea en de Autigroep binnen Raakzaam. Dit is mijn eerste job, waardoor het wat spannend afwachten was op vlak van de groepen, cliënten, collega's, organisatie, sfeer enzovoort. Gelukkig werd ik hier vanaf dag één enorm warm en open ontvangen, door zowel collega's als cliënten. 

Ondanks ik hier nog niet lang werk, kan ik wel zeggen dat ik het heel graag doe. In de twee groepen waar ik werk, heerst een totaal andere sfeer en aanpak, maar deze zijn elk op hun beurt uniek en werkend. Het is een uitdaging, maar ook gewoon heel fijn, om te zoeken naar interesses en talenten van gasten en deze te optimaliseren en in te zetten. 

In Bak & Crea gaan we aan de slag in de keuken om allerlei taarten en patisserie uit de oven te toveren. Het was vanaf dag één duidelijk dat er hier heel wat gasten zijn die beter kunnen bakken dan mij. Het is fijn om te werken naar een product toe, om trots te kunnen zijn op een resultaat dat we samen behaald hebben (én alles wat we maken is ook gewoon héél lekker!).  Daarnaast wordt er, zoals de naam van de groep zegt, ook creatief aan de slag gegaan. Sleutelhangers, portretten, slingers... alles kan, op ieders niveau. 

In de Autigroep werken de cliënten elk volgens hun eigen schema. Als begeleider is het dus een uitdaging om snel ingewerkt te zijn in de structuur van elke cliënt. Gelukkig word ik daar goed in ondersteund door mijn collega's. Het is een fijn om te zien hoe je stilletjesaan het vertrouwen wint van de cliënten en ze je steeds meer toevertrouwen en betrekken in hun bezigheden. 

Kortom, ik werk hier graag, heb supertoffe collega's, kan mijn creativiteit en enthousiasme kwijt en krijg vooral enorm veel vriendschap en voldoening van de cliënten. 

Ik ben een blije Raakzaam-medewerker!

Terug naar overzicht

Inschrijven

Schrijf je in op één van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van al onze acties.

Kies een onderwerp:

Voorwaarden