Hoever staat het met het optrekken van woningen, ontmoetingsruimte en dagbestedingsruimten in Stekene? Wanneer zullen de graafmachines en bouwkranen op het Snoezelhof verschijnen? Hoe zien de plannen eruit? Hoe zal de omgeving er uit zien? Kortom, heel wat vragen waar we in dit nieuwsitem een antwoord op bieden. Ook in de volgende nieuwsbrieven van project Stekene zullen de bouwwerken steeds een onderdeel vormen.
Van idee tot voorontwerp, bouwen doe je niet zomaar. Ze gaat gepaard met visie, ambitie, financiële middelen en tal van andere facetten die van een idee een plan maken.
In een wedstrijd heeft Raakzaam samen met de Vlaamse bouwmeester de architecten gekozen om onze bouw te realiseren. Het is een samenwerking van twee architectenbureaus: Poot-architectuur en Schenck Hattori architectuur atelier.
Met de info die het architecten-team en bouwteam uit het participatietraject krijgt, kregen de plannen stilaan vorm. Na overleg met VIPA, INTER en de masterbegroting wordt duidelijk hoe het grondplan van Stekene er uit zal zien. Dit kan u in bijlage bij de afbeeldingen raadplegen.
Vanuit het idee dat – afhankelijk van de zorgnood- er ook wel behoefte is aan verschillend kamertypes werden door het bouwteam volgende kamertypes gerealiseerd die zowel op Patershoek als in Stekene zullen terugkomen. Elke kamer heeft eigen sanitair en douche en zal tussen de 16 en 22 m³ zijn. Ook hierin wordt nog verder verfijnd. Een afbeelding kan u opnieuw in bijlage bekijken.
Door de keuze om gangloos te bouwen worden de ruimtes efficiënt en optimaal gebruikt. Alle kamers grenzen meteen aan de leefruimte en elke kamer krijgt een eigen ‘adres’ door een deur naar buiten te voorzien. Dit verhoogt niet alleen de toegankelijkheid, maar ook de privacy van cliënt en netwerk.
Daarnaast laat het bouwgrid toe om compartimentering te doen die natuurlijk aanvoelt en waarin gemakkelijk verschillende zones in de leefgroepen kunnen ontstaan. Eethoek, rustige zithoek, TV-hoek,… krijgen zo hun eigen plaats binnen het gebouw, met voldoende rust en tegelijkertijd toch verbonden met de rest van de leefgroep.
Ook personeelslokalen, gespreksruimtes en dagbestedingsruimtes krijgen een plaats in het ontwerp.
Na het verfijnen van de plannen wordt er nu door het bouwteam en experten binnen en buiten de organisatie verder in detail gekeken naar tal van thema’s om stillaan tot een definitief ontwerp te komen.
Schrijf je in op één van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van al onze projecten.
Inschrijven