Terug naar overzicht

Duofiets voor locatie Stekene

Dit project werd gerealiseerd met de steun van Rotary Camasiacum Sint-Gillis-Waas/Stekene.

Hartelijk dank voor de steun. 

Een van de activiteiten die regelmatig op het sportprogramma staan, is fietsen. We beschikken hiervoor over verschillende aangepaste fietsen in de verschillende locaties (duofiets, driewielertandem, rolstoelfiets, ...).

Recent is onze werking in Stekene gestart. Een extra duofiets is van hieruit een noodzaak. Het voordeel van de duofiets is dat deze geschikt is voor verschillende cliënten. Zowel actief meefietsen als mee genieten van een fietstocht zonder zelf te moeten trappen kan. 

De comfortabele zithouding en de opstelling naast elkaar zorgt voor een veilig gevoel en een warm en intens 1 op 1 contact tussen cliënt en begeleider of vrijwilliger.

Het gebruik van een duofiets kan zowel voor korte ritten als voor lange fietstochten. Het leent zich daarnaast ook als een ideaal middel voor 'spontane ontmoetingen' (een hand opsteken, goededag zeggen, ...). Door gebruik te maken van de fiets zorgen we ook voor een verder positieve beeldvorming van mensen met een beperking in de maatschappij.

Door ook in Stekene in te zetten op een duofiets vergroot de actieradius van onze cliënten en zijn we niet altijd aangewezen op het gebruik van een auto. 

Tot slot is het de bedoeling dat ook de naburige woonzorgcentra (Zoetenaard en Vlashof) kunnen gebruik maken van de fiets, net als buren of familie van cliënten die nood hebben aan een fiets. De fiets zal opgenomen worden in het deelverhaal van Raakzaam

 

Reeds ingezameld

9.000,00
doel: € 9.000,00

Ook helpen?

Doe nu een gift
Terug

Inschrijven

Schrijf je in op één van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van al onze acties.

Kies een onderwerp:

Voorwaarden