Terug naar overzicht

CRDL (zorginstrument)

De CRDL is een zorginstrument. Het zorgt voor momenten van betekenisvol contact tussen mensen. Het instrument werkt door aanraking en zorgt voor het ontstaan van verbinding tussen de gebruikers. Wanneer twee mensen de CRDL en elkaar aanraken, vertaalt de CRDL hun aanraking in geluid. Verschillende manieren van aanraken brengen verschillende geluiden voort die de emotionele verbinding kleur geven.  

De geluiden die de CRDL maakt zijn ook heel herkenbaar voor cliënten en sluiten aan bij hun beleefwereld (stadsgeluiden, dieren, boerderij,...). Ook een onderscheidt tussen de aanrakingen is een meerwaarde! Knijpen, wrijven, kietelen is voor iedere persoon anders en alles samen vormt een mooi geheel. 

De CRDL zal in Raakzaam vooral ingezet worden voor cliënten die in hun element komen bij belevingsgerichte activiteiten en genieten van sensopathisch werken. Ook bij cliënten die bedlegerig zijn of in dementieproces zitten is het een absolute meerwaarde, zo heeft de demo ons geleerd.  

Door het feit dat de CRDL compact is, is hij ook vlot verplaatsbaar doorheen de verschillende locaties van Raakzaam. Dit maakt dat het zorginstrument locatie-overschrijdend ingezet kan worden. 

Steunt u dit project?

Reeds ingezameld

800,00
doel: € 6.000,00

Ook helpen?

Doe nu een gift
Terug

Inschrijven

Schrijf je in op één van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van al onze acties.

Kies een onderwerp:

Voorwaarden