In Raakzaam kan je begeleid werk doen via Werkburo Oost-Vlaanderen. Het Werkburo Oost-Vlaanderen is een functioneel samenwerkingsverband tussen 10 vergunde zorgaanbieders in Oost-Vlaanderen. De samenwerking integreert de middelen en expertise op vlak van jobcoaching (begeleid werken) en arbeidstrajectbegeleiding op de meest effectieve manier. We staan voor inclusief werk: gewoon werken op een gewone werkplek, overal op de reguliere arbeidsmarkt. Het doel van onze samenwerking is om begeleid werken nog meer op de kaart te zetten binnen Oost-Vlaanderen. Door samen te werken, willen we de wachtlijsten binnen begeleid werken verminderen en meer mensen helpen.
Het Werkburo is er voor iedereen met een arbeidshandicap die inclusief wil werken. Het Werkburo begeleidt volwassenen via een individueel traject naar een arbeidsmatige activiteit op de reguliere arbeidsmarkt. We helpen met het ontdekken, ontwikkelen en gebruiken van talenten. Een persoonlijke jobcoach zorgt voor ondersteuning op de werkvloer en dit onbeperkt in tijd. De benodigde financiering gebeurt via PVB, RTH, AMA, …
Hieronder kan je alvast een getuigenis vinden van Bert zijn werk in de La Rosteelhoeve.
Interesse in meer getuigenissen? Check het youtube-kanaal van Werkburo.
Als je begeleid werkt, voer je taken uit in de reguliere arbeidsmarkt. Dit kan bvb. in een winkel zijn, een school, een boerderij, een restaurant, een kinderdagverblijf, een dierenarts,... Jouw jobcoach zoekt dan, samen met een werkpostbegeleider op jouw job, een takenpakket dat bij jou past en dat je graag doet. We zoeken steeds een takenpakket waar jij voldoening uit haalt, en een werkplek die jou graag ziet komen. Op die manier kunnen we een duurzaam traject uitbouwen.
Soms is het niet altijd duidelijk wat je goed kan en waar je minder goed in bent en wat je graag doet. Dan kan het zijn dat we dit al doende samen uitproberen.
Meestal is zo'n traject vrijwillig. Dit betekent dat je hier geen loon voor krijgt, maar ook mensen die een betaald traject volgen doen soms beroep op een jobcoach.
Om hen te helpen met de sociale interacties op het werk of om hen via coaching een deeltaak van de job aan te leren of,...
Ook trajecten waar onderzocht wordt of een betaalde job een optie is kunnen door een jobcoach ondersteund worden.
Binnen trajecten GTB kan de ondersteuning van een jobcoach een meerwaarde zijn.
We ondersteunen het traject in samenspraak met de consulent van GTB. Zo kan naar een aangepaste vorm van werk met de juiste ondersteuningsnood gezocht worden.
De jobcoach legt samen met jouw het traject af. Samen wordt bekeken of een betaalde job een haalbare kaart is
In Raakzaam zijn drie jobcoaches actief: Kim, Peter en Bert. Hun taak bestaat onder meer uit volgende opdracht:
Iemand die graag wil werken, maar niet volledig zelfstandig in het reguliere arbeidscircuit terecht kan omwille van een arbeidsbeperking. Dit kan een fysieke beperking zijn, een mentale beperking, een psychische problematiek,...
Begeleid werken kan via PVB (Persoonsvolgend budget), RTH (Rechtstreeks toegankelijke hulp), AMA (Arbeidsmatige Activiteiten) of via cash. Een vraag naar begeleid werk? Contacteer de medewerkers van de sociale dienst.
Schrijf je in op één van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van al onze projecten.
Inschrijven