Bijs heeft in Raakzaam een partner gevonden in de ondersteuning voor de kinderen die in het Bijs-huis zullen wonen.
Met de komst van de persoonsvolgende financiering is het zorglandschap veranderd. De personen met een beperking kunnen een persoonsvolgende budget krijgen en kunnen dan zelf bepalen op welke manier de ondersteuning wordt georganiseerd.
De ouders en kinderen van Bijs kiezen ervoor om met de budgetten waarover ze beschikken, zorg in te kopen bij Raakzaam.
We laten hen zelf aan het woord:
“Wij, de ouders van 9 kinderen met een mentale en/of motorische beperking, hebben ons als doel gesteld een nieuwe thuis te creëren voor onze kinderen. Een verlengstuk van hun huidige thuissituatie. Een huis waarbinnen onze kinderen een warme thuis zullen vinden, in een gezellige warme familiale sfeer. Een open huis in een toffe sfeer waar ouders ten allen tijde welkom zijn, waar ouders mee instaan voor de dagelijkse werking. Een thuis waar gezonde ouderparticipatie belangrijk, mogelijk en noodzakelijk is. Waar ouders de tijd krijgen om kwalitatief en onbezorgd met hun kind bezig te zijn. Net alles wat onze kinderen gewoon zijn...
Onze kinderen worden in de ‘Bijs’ dag en nacht opgevangen. Deels om hen continuïteit in comfort aan te bieden, deels om de opvoedings- en zorglast die vaak zwaar is voor ouders, te verlagen. De zorg gebeurt door een vast team van vertrouwde begeleiders. Hiervoor doet men broep op verschillende externe zorgverstrekkers.”
Om de dagelijkse werking te garanderen, werken we samen met externe professionele organisaties. Zij staan in voor de begeleiding en verzorging van onze kinderen. Op die manier kan er op een deskundige manier gewerkt worden om onze kinderen verder te laten ontwikkelen op alle gebied. Zowel sensorisch, cognitief als op sociaal vlak. Het is belangrijk dat voor onze kinderen activiteiten georganiseerd worden waardoor zij nuttig hun dag kunnen doorbrengen en zo mogelijk kunnen participeren aan het maatschappelijke leven.
De kern van deze werking ligt hem in een flexibele samenwerking tussen de ouders en de professionele organisaties wat betreft activiteitenaanbod, therapie, hulpmiddelen, verzorging, medische zorg,… Samenwerking tussen ouders en een voorziening om samen doelen te bepalen waaraan gewerkt kan worden. Samen werken aan een thuis voor onze kinderen. Samen werken aan de toekomst van onze kinderen.”
Meer informatie over Bijs vindt U op: www.bijs.be
Schrijf je in op één van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van al onze projecten.
Inschrijven