Medewerker

"Bijna 41 jaar werkzaam in Raakzaam en sinds augustus 2017 welverdiend op pensioen."

Ik werk al sinds 1 juli 1976 in Raakzaam. Daarvoor was ik jarenlang leidster van Akabe.

Ik moest nog 18 jaar worden. Ik nam 1 nacht vakantie en aan het begin van de zomer begon ik bij Raakzaam. Toen deed iedereen alles. Ik  stond soms alleen voor een groep van 20.

Je wist wanneer je begon maar nooit wanneer je gedaan had. We hadden vaak maar 1 dag vrij van een hele maand. Overuren telden niet. We gingen op vakantie met de cliënten naar Erperheide en onze kinderen die gingen mee.

Maar wij vonden dat alles vroeger helemaal niet ongewoon.

In de jaren 90 besloot ik de nacht te doen. Het was iets anders en makkelijker te combineren met mijn gezin. 

Ik heb heel wat fijne herinneringen. We gingen eens met alle cliënten op vakantie naar de zee. Dat was nodig want ze kwamen de vloerbedekking leggen in ons allereerste huis in de bremstraat. Hop met de hele groep holder de bolder naar zee. Voor sommige cliënten was het de eerste keer dat ze de zee zagen. Lang daarna  vroeg één van de cliënten of die nog open zou zijn die zee.

We schuimden bals af met onze cliënten om het toenmalige Vesta kenbaar te maken en sponsors te vinden.

Na al die jaren heb ik velen weten komen en gaan maar toch zijn er enkelen die me diep raken en steeds in mijn hart zullen blijven ook al hebben sommigen ons al verlaten. Ze hebben een warm gevoel achtergelaten ....

Die herinneringen neem ik allemaal mee wanneer ik in augustus op pensioen ga. Maar ik ga al lang elk jaar op uitstap met Linda. We delen dezelfde verjaardag. Dat ga ik blijven doen, ook tijdens mijn pensioen...

Terug naar overzicht

Inschrijven

Schrijf je in op één van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van al onze acties.

Kies een onderwerp:

Voorwaarden