Terug naar overzicht

Snoezelhof

Op deze locatie bouwen wij toekomstgericht een woning voor 25 personen, 2 kangoeroewoningen, flexibele werkplekken en enkele ruimten voor dagbesteding. 

De grond werd overgedragen aan de welzijnsvereniging Zorg Stekene, bij de oprichting van Zorg Stekene in 2018. Nu geeft Zorg Stekene deze aan Raakzaam vzw via recht van opstal. 

De optrek en ontwikkeling van dit gebouw past helemaal binnen de visie van het gemeentebestuur Stekene om de site Kerkstraat uit te bouwen tot een volwaardige Zorgsite in Stekene. Naast de zorg voor kinderen en de zorg voor ouderen, wordt dit ook een plaats waar zorg geboden wordt aan mensen met een beperking. 

Het is de bedoeling om residentiële zorg te centraliseren én tegelijkertijd ook een ontmoetingsplaats te creëren. Het moet ook een locatie worden waar iedereen met vragen over zorg terecht kan.  Door de ligging en de combinatie van de verschillende doelgroepen realiseren we inclusie en warme zorg voor de verschillende doelgroepen: ouderen, kinderen en mensen met een beperking.

Raakzaam bouwt warme buurten en geeft zo mensen met een beperking, maar tevens iedereen met een ondersteuningsnood, een kans om een betekenisvolle plek te verwerven in de samenleving. Raakzaam bouwt de buurten steeds met lokale verenigingen en partners.

Zo’n 25 mensen met een beperking zullen in de toekomst op deze site wonen in kleine groepen of zelfstandig met ondersteuning van professionele hulp. Tevens worden in het project 2 kangoeroewoningen voorzien. Naast een logeer- en kortverblijffunctie wordt onderzocht of een vakantiemodule kan worden uitgebouwd. Naast de woningen zal de locatie ook kansen tot ontmoeting bieden en wordt dagondersteuning uitgebouwd. Mensen met een beperking brengen de dag zinvol door met creatieve activiteiten, semiprofessionele arbeid of ontmoeting.

Inschrijven

Schrijf je in op één van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van al onze acties.

Kies een onderwerp:

Voorwaarden